Hardlooptechniek analyse

Een goede looptechniek heeft verschillende voordelen: het verkleint de kans op een blessure en het vergroot de efficiëntie van het lopen. Hierdoor loop je harder, met dezelfde inspanning. 

Wat is een hardlooptechniek analyse?

Tijdens de test word je vanuit diverse richtingen met een HD-camera gefilmd. Je voert eerst een korte warming up uit, waarna je op een aantal verschillende snelheden rent, waardoor we kunnen beoordelen of er veranderingen in de techniek ontstaan. Je kunt zelf live meekijken op een TV scherm dat voor je staat. Zo kunnen we je feedback geven en kun je deze aanpassingen direct uitvoeren. Er is ook de mogelijkheid om deze meting op verschillende hardloopschoenen te doen en het verschil te beoordelen. 

Na het verzamelen van alle beelden, analyseren jouw techniek en bespreken we de resultaten samen zodat je ook zelf een goed inzicht krijgt in de mogelijke verbeterpunten. Je ontvangt een maatwerkadvies met diverse tips en/of oefeningen om te werken aan jouw persoonlijke verbeterpunten. 

Hoe gaat de hardlooptechniek analyse in zijn werk?

Tip: bij de techniekanalyse is het belangrijk om anatomische herkenningspunten op het lichaam te kunnen zien. Wij raden daarom bij mannen aan om een korte sportbroek en een hemdje te dragen, bij voorkeur wat strakker zodat we deze iets omhoog kunnen rollen. Indien je er zelf geen bezwaar tegen hebt, kan de test met ontbloot bovenlichaam worden uitgevoerd. Bij dames raden wij een korte sportbroek en een hemdje aan, bij voorkeur strak zodat we deze iets omhoog kunnen rollen. Indien je er zelf geen bezwaar tegen hebt, kan de test ook in sportbeha worden uitgevoerd. 

Hardlooptechniek analyse combineren

Naast de hardlooptechniek analyse bieden wij nog verdere mogelijkheden om jou efficiënter te laten lopen, trainen en hierbij de kans op blessures te verkleinen. Zo kun je de hardlooptechniek analyse combineren met een lactaat test, running check up of trainingsbegeleiding.

Op zoek naar een hardlooptechniek analyse in Nijmegen?

Bij Het Looplab kun je terecht voor diverse testen, onderzoeken en/of begeleidingstrajecten. De hardlooptechniek analyse duurt ongeveer 30 minuten en kost €65,00. Voor testen op locatie en groepen gelden speciale tarieven. Neem gerust vrijblijvend contact op of meld je aan via ons aanmeldformulier.