Lactaattest

Wat is een lactaattest?

De lactaattest is voor de hardloper die beter wil weten wat de optimale trainingszones zijn en/of wat het huidige niveau momenteel is. Lactaat staat ook wel bekend als melkzuur en is een product dat bij het omzetten van energie in de spieren wordt aangemaakt. Hoe hoger de intensiteit, hoe meer lactaat er vrij komt. Teveel hiervan en er ontstaat verzuring waardoor de prestatie hard achteruit gaat. 

Een lactaattest levert uitstekend inzicht in de huidige vorm, met name als deze vaker wordt herhaald. Op basis van de uitslag geeft het daarnaast een sterk advies op welke intensiteit je moet trainen tijdens een rustige duurloop, een tempoduurloop, of een intervaltraining. 

Hoe gaat de lactaatmeting in zijn werk?

Bij de lactaattest voer je een inspanningstest uit op de loopband, waarbij we kleine druppels bloed bij je afnemen. Aan de hand van deze bloedsamples wordt het lactaatniveau bepaald. Door deze gegevens te koppelen aan je hartslag en snelheid kunnen we de trainingsintensiteit en jouw niveau zeer nauwkeurig bepalen. De loopband wordt gebruikt om de snelheid goed te kunnen standaardiseren, maar het is ook mogelijk om deze test bij jou op locatie uit te voeren. De test en analyse nemen ongeveer 60 minuten in beslag, waarbij je tijdens de inspanningstest diverse blokken van 4-5 minuten loopt op verschillende snelheden. 

Lactaattest combineren 

Naast de lactaattest bieden wij nog verdere mogelijkheden om jou efficiënter te laten lopen, trainen en hierbij de kans op blessures te verkleinen. Zo kun je de lactaattest combineren met een hardlooptechniek analyse, Running check up of hardloopbegeleiding.

Op zoek naar een lactaatmeting in Nijmegen?

Bij Het Looplab kun je terecht voor diverse testen, onderzoeken en/of begeleidingstrajecten. De lactaat test kost los € 115,00. Daarnaast hebben wij voor elke type loper voordelige pakketten samengesteld. Voor testen op locatie en groepen gelden speciale tarieven. Neem gerust vrijblijvend contact op of meld je aan via ons aanmeldformulier.

lactaat test