Loopgroep Nijmegen

De loopgroep van Het Looplab is voor lopers die op een gezonde en leuke manier willen hardlopen. Ben je op zoek naar meer variatie in je trainingen en wil je je looptechniek extra aandacht geven? Heb je regelmatig last van blessures en zoek je begeleiding om dit te voorkomen of te verhelpen? Of wil je gericht naar een doel toe trainen en gemotiveerd worden door leuke trainingen?

Loopgroep training Nijmegen

Robin van Riel is trainer van deze groep. Hij heeft zelf jaren ervaring in het lopen van wedstrijden op afstanden van 800m tot 5000m. Met 11 NK medailles, 1 internationale medaille en persoonlijke records van 1:48,69 op de 800m, 3:39,89 op de 1500m en 14:17,01 op de 5000m weet hij wat het is om te trainen naar doelen en het beste uit jezelf te halen. 

In de loopgroep ligt de focus op plezier en vitaliteit maar mag dit ook zeker gekoppeld worden aan een leuk doel in de vorm van een wedstrijd. In de gezamenlijke trainingen zal er aandacht zijn voor looptechniek, kracht- en stabiliteit en het opstellen van een verantwoord trainingsschema.

Voor wie is de loopgroep geschikt?

Het instapniveau voor de trainingen is het kunnen lopen van 5 kilometer aaneengesloten. De gezamenlijke trainingssessies zullen plaatsvinden op donderdagavond vanaf Lopers Company Nijmegen. Voor veel lopers is de loopgroep een geschikte instapgroep waarin je een hoop kunt leren op het gebied van techniek en training. Groep 1 (18.30-19.30 uur) loopt minder ver dan groep 2 (19.30-20.30 uur) waarin het niveau iets hoger ligt.

Wanneer je op zoek bent naar individuele trainingsbegeleiding en specifieke trainingen, dan is de prestatie loopgroep de perfecte groep voor jou. Bij de trailrunning groep ga je de heuvels rondom Nijmegen leren kennen en leer je hoe je daar leuk en divers kunt trainen. In voorbereiding op een mooie trail óf gewoon omdat je een passie hebt voor hardlopen in de natuur.

Een strippenkaart kost € 70,- (10 strippen) en is bij onze verschillende loopgroepen te gebruiken. Een keer vrijblijvend meetrainen? Meld je aan voor een proefles.

loopgroep Nijmegen