Loopgroep Nijmegen

De loopgroepen van Het Looplab zijn er voor lopers die op een gezonde en leuke manier willen hardlopen. Ben je op zoek naar meer variatie in je trainingen en wil je je looptechniek extra aandacht geven? Heb je regelmatig last van blessures en zoek je begeleiding om dit te voorkomen of te verhelpen? Of wil je gericht naar een doel toe trainen en gemotiveerd worden door leuke trainingen? Meld je dan aan voor een van onze hardloopgroepen.

hardloopgroep nijmegen

Voor wie zijn de loopgroepen geschikt?

Er zijn twee verschillende niveau’s. Het instapniveau voor de niveau 2 is als je belastbaar genoeg bent om 15 minuten hard te lopen waarin het tempo wat je loopt niet uitmaakt. Het instapniveau voor de niveau 3 groepen is het kunnen lopen van 5 kilometer aaneengesloten onder de 30 minuten. 

De gezamenlijke trainingssessies zullen plaatsvinden op donderdagavond vanaf Lopers Company Nijmegen. Voor veel lopers is de niveau 2 groep een geschikte instapgroep waarin je een hoop kunt leren op het gebied van techniek en training. De niveau 2 groep (donderdagen 18.30-19.30) focust op het verbeteren van de belastbaarheid, techniek en een intervaltrainingsvorm. 

Niveau 3 heeft 2 loopgroepen: groep 1 (18.30-19.30 uur) en groep 2 (19.30-20.30 uur). Deze groepen focussen ook op techniek en belastbaarheid maar zullen verder en harder lopen waardoor het niveau hoger ligt.

Wanneer je op zoek bent naar individuele trainingsbegeleiding dan is hardloopbegeleiding iets voor jou. Bij de trailrunning groep ga je de heuvels rondom Nijmegen leren kennen en leer je hoe je daar leuk en divers kunt trainen. In voorbereiding op een mooie trail óf gewoon omdat je een passie hebt voor hardlopen in de natuur.

Loopgroep training Nijmegen

In de loopgroepen ligt de focus op plezier en vitaliteit maar mag dit ook zeker gekoppeld worden aan een leuk doel in de vorm van een wedstrijd. In de gezamenlijke trainingen zal er aandacht zijn voor looptechniek, kracht- en stabiliteit en het opstellen van een verantwoord trainingsschema.

De trainingen worden afwisselend gegeven door:

  • Robin van Riel
  • Lennart de Nooijer
  • Sven Schulz
  • Luc Schout

Een strippenkaart kost € 70,- (10 strippen) en is bij onze verschillende loopgroepen te gebruiken. Een keer vrijblijvend meetrainen? Meld je aan voor een proefles.