Running check up

Wat is een running check up?

De running check up is voor de hardloper wie meer efficiënter wil gaan hardlopen en de kans op blessures wil verkleinen. Hardlopen is een belastende sport voor het lichaam, daarom is de blessure incidentie hoog onder hardlopers. Door zwakke plekken aan te pakken en te werken aan de techniek kan er meer uit het hardlopen gehaald worden. Tijdens de running check up wordt een uitgebreide sterkte en zwakte analyse gemaakt, waaruit een advies op maat komt wat jij kunt doen om je hardloopprestatie te verbeteren en de kans op blessures te verminderen. 

Hoe gaat een running check up in zijn werk?

Voor de afspraak wordt er een vragenlijst ingevuld om een indruk te krijgen van het huidige niveau, eventuele problemen en hardloopdoelen. Tijdens de afspraak wordt er een uitgebreide analyse gemaakt van sterke en zwakke punten gerelateerd aan het hardlopen en worden er diverse fysieke testen uitgevoerd ter bepaling van de kracht van je spieren, de mobiliteit van je gewrichten en er wordt beoordeeld hoe je beweegt. Na de testen analyseren we samen de resultaten en krijg je jouw adviesrapport waarin diverse oefeningen en aanbevelingen worden gegeven om te werken aan jouw zwakke punten. 

De running check up combineren met een lactaattest en/of trainingsbegeleiding?

Naast de running check up bieden wij nog verdere mogelijkheden om je efficiënter te laten lopen en trainen. Zo kun je de running check up combineren met een lactaattest en/of trainingsbegeleiding. 

Op zoek naar een running check up in Nijmegen?

Bij Het Looplab kun je terecht voor diverse testen, onderzoeken en/of begeleidingstrajecten. De running check up kost los € 85,00, voor elke type loper hebben wij daarnaast voordelige pakketten samengesteld. Voor testen op locatie en groepen gelden speciale tarieven. Neem gerust vrijblijvend contact op of meld je aan via ons aanmeldformulier.

running check up