FAQ

Meest gestelde vragen en antwoorden

Het Looplab is een expertisecentrum voor hardlopers gevormd door fysiotherapeuten en een bewegingswetenschapper. Binnen ons netwerk in het sportmedisch centrum SENECA (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) bevinden zich sportartsen, fysiotherapeuten, (sport-)diëtisten en sportmasseurs. Voor elke wens die je als hardloper kunt hebben, bieden wij een oplossing aan.

Ja, de diensten van Het Looplab zijn er voor iedere loper, of je nu topatleet bent of beginnende loper. Voor iedereen is er winst te behalen en is het van belang om blessures zo goed mogelijk proberen te voorkomen. Afhankelijk van jouw wensen en hulpvraag passen we het doel van onze testen aan jou aan.

Hardlopen is de sport met de meeste overbelastingsblessures, zo krijgen veel lopers te maken met achillespeesklachten en/of knieklachten. De oorzaken van deze blessures kennen veel uiteenlopende redenen. Door op verschillende vlakken een sterkte- zwakteanalyse te maken kunnen we een goed beeld schetsen waar verbeterpunten zitten.

De kosten van de meeste diensten worden niet vergoed. Mogelijk wordt (een deel) van de kosten vergoed bij de Running check up, dit is echter per persoon verschillend. Neem voor verdere informatie hierover eerst contact op.

Tijdens de diverse testen is het van belang om gemakkelijke kleding te dragen, een korte sportbroek en t-shirt volstaat. Vergeet zeker niet je hardloopschoenen mee te nemen.

Daarnaast is het handig een flesje water en een handdoek mee te nemen. Bij de lactaat test volgen we een inspanningsprotocol waarbij je aardig moet inspannen en kunt gaan zweten, er is gelegenheid om te douchen naderhand.

Nee, bij Het Looplab kunnen we maar 1 persoon tegelijk testen. Uiteraard is er wel de mogelijkheid om de testen na elkaar uit te voeren. De lactaattest is in groepen ook op locatie mogelijk, neem daarvoor eerst contact met ons op.

Neem contact met ons op via het aanmeldformulier of bel ons even.

Het Looplab bevindt zich binnen het sportmedisch centrum SENECA, gevestigd in de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Het adres is Kapittelweg 33, te Nijmegen.